@media screen and (max-width: 768px) { body { font-size: 16px; } }

banner26

Sucuoğlu: 5 yıldızlı otelde doyuma ulaştık. Hatta 5 yıldızlı otellerden boğulduk

banner47

UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın bütçedeki payını eleştirerek, “Gerileme var. Kendi kendimizi kandırmaya devam ediyoruz.

banner57
Güncel 23.11.2018, 15:18 23.11.2018, 15:18
45
Sucuoğlu: 5 yıldızlı otelde doyuma ulaştık. Hatta 5 yıldızlı otellerden boğulduk
banner52
banner32

UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın bütçedeki payını eleştirerek, “Gerileme var. Kendi kendimizi kandırmaya devam ediyoruz. Övünmeye gelince de bir harman yer istiyoruz. Lokomotif sektör olmasına rağmen turizm değer görmüyor” dedi.

Dünyadan bazı verileri paylaşan Sucuoğlu, Türkiye ve Güney Kıbrıs’ın turizmde önemli adımlar attığını belirtti.

KKTC’deki tesis ve yatak sayılar hakkında bilgi veren Sucuoğlu, “5 yıldızlı otelde doyuma ulaştık. Hatta 5 yıldızlı otellerden boğulduk” dedi.

Faiz Sucuoğlu, “Bin dolarla KKTC’ye gelen turist 700 dolarla ülkesine geri dönüyor. Bana göre turizmdeki en büyük sorunlardan biri bu. 1980’lerin başında da bu sorun vardı. Şimdi de var” dedi.

Yabancı uyruklu turistlerin ülkeye gelmesini önemsediklerini belirten Sucuoğlu, yabancı turistlerin ülkedeki konaklama süresinin uzun, Türkiye’den gelen turistlerin konaklama süresinin ise kısa olduğunu söyledi.

Sucuoğlu, “Türkiye’deki imajımız kötü. Türkiye’den gelen turistler buraya kültür turizmi için gelmiyor” şeklinde konuştu.

Sucuoğlu, turizm gelirinin yerli halka yansımadığını da söyleyerek, turizme verilen teşvikleri “kanayan yara” diye niteledi ve teşviklerin geç ödendiğini belirtti.

Uçuş fiyatlarına da değinerek, insanların sadece uçak biletine 900 TL ödediğini ifade eden Sucuoğlu, “Öğrencilerle halkın daha rahat seyahat edebileceği olanaklar ortaya konulmalı” şeklinde konuştu.

Sağlık turizmine de değinen Sucuoğlu, “Saç ekimi için Türkiye’ye gelen yüzlerce kişi gördüm. Bunları görünce, biz neden yapamıyoruz diye düşünüyorum. Bazı hareketlenmeler yapmalıyız. Sağlık turizmi için gelenler kültür turizmine göre 6-7 kat harcıyor. Türkiye’nin sağlık turizmi için 5 yıldaki hedefi 20 milyar dolar” dedi.

Eski eserler konusunda her yerin döküldüğünü, temizliği konusunda sıkıntılar yaşandığını söyleyen Sucuoğlu, “Eski eserler turizmin olmazsa olmazı ama para yok. Bunlar nasıl tamir edilecek? Yeni kaynak yaratılmalı” dedi.

Sucuoğlu, Türkiye’de eski eserlerin restorasyonunun TİKA tarafından yapıldığını anımsattı.

Hava ve çevre kirliliği konusunda da konuşan Sucuoğlu, “Geceleri 11.00’den sonra Surlariçi’nde nefes alınmıyor. Çevre konusunda sınıfta kalan bir toplumuz. Otoriteye itaat yok. Çevre konusunda caydırıcı yasalar hazırlanmalı” dedi.

 

banner36
Yorumlar (0)
banner6
Günün Anketi Tümü
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?