banner26

KOOPSPOR`a Yapılan Suçlama Kabul Edilebilir Değil

banner47

Covid 19 salgını nedeniyle ara verilen Basketbol müsabakalarının tekrar başlaması gündemde. Basketbol Federasyon Yetkilileri ile Kulüp Başkanları liglerin nasıl ve ne zaman başlayacağı ile ilgili bir dizi toplantı gerçekleştirdi.

Güncel 14.05.2020, 21:51 14.05.2020, 21:51
54
KOOPSPOR`a Yapılan  Suçlama Kabul Edilebilir Değil
banner52
banner32

Covid 19 salgını nedeniyle ara verilen Basketbol müsabakalarının tekrar başlaması gündemde. Basketbol Federasyon Yetkilileri ile Kulüp Başkanları liglerin nasıl ve ne zaman başlayacağı ile ilgili bir dizi toplantı gerçekleştirdi. Müsabakaların tekrar başlayacak olması bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. Koopspor Basketbol Takım Kaptanı Andım Eryılmazlar söz konusu tartışmalara ve kulübüne yönelik yapılan suçlamalara cevap verdi.





Koopspor Basketbol Takım Kaptanı olarak basketbol camiasında “Koopspor aleyhine” konuşulan bazı konulardan rahatsızlık duyar ve bunları kamuoyuyla paylaşmak isterim.





Öncelikle içinde bulunduğumuz Covid-19 salgını sürecini herkesin sağlıklı bir şekilde atlatmasını ümit eder, umarım en kısa zamanda eski güzel günlerimize döneriz. Hepimiz için en önemli unsur sağlıktır.





Covid-19 Salgını sürecinin hemen başında en önemli rakibimizin takım kaptanının, antrenörünün ve yöneticilerinin yaptığı basın açıklamalarını hayretler içerisinde okudum. Covid-19 sürecinden önce basketbol liglerimiz sezon başında planlandığı gibi devam etmekteydi.Covid 19 süreci başlamadan önce 10 galibiyet, 1 mağlubiyet KOOPSPOR`un, 10 galibiyet, 1 mağlubiyet de YDÜ`nin vardı.YDÜ avaraj ile lider konumundaydı. 23 Mart 2020 tarihinde oynanacak olan YDÜ-KOOPSPOR maçı play-offlar öncesi ligin liderini belirleyecek tek maçtı.Fakat bu maçı oynayamadık.Lig bu kadar çekişmeli durumdayken, play-offlar öncesi oynanacak olan tek maçla ligin lideri belirlenecekken, evlere kapanır kapanmaz, “Doğru olan, ligin şampiyonunun YDÜ olduğunun tescillenmesidir” açıklamasını yapan rakip takım arkadaşlarımın; fair-playden uzak ve taraflı olan bu açıklamaları beni hayretler içerisinde bırakmıştır.Bu açıklamanın kamuoyunu yanlış yöne çekmek için yapılan, talihsiz bir açıklama olduğunu düşünüyorum.





Federasyon Yetkilileri ile Kulüp Başkanları arasında gerçekleşen toplantıdan sonra bazı diğer kulüp yöneticileri, antrenörleri ve sporcularıyla yaptığım konuşmalarda genel olarak bana söylenen ; “Koopspor basketbola çomak sokuyor” tarzındaki ifadeler çok üzücüdür. 12-13 Mart 2020 tarihlerinde hükümetin aldığı kararla evlere kapanıldı. Bu süreçte biz tekrardan basketbola döneceğimize inandığımız için,kendimizi hep hazır tutmaya çalıştık.Takımımızda oynayan yabancı oyuncularımız da adada, bizimle kaldı. Yaptıkları bu fedakarlık için onlara buradan minnetlerimi sunarım.Bize bu dönemde söyledikleri tek şey ligi oynayıp şampiyon olmak istedikleri idi. Bu süreçte diğer takımların yabancı oyuncuları ülkelerine dönmüştür.Bu kesinlikle en büyük haklarıdır. En ufak bir eleştirim yoktur.Tabi ki ailelerinin yanına, ülkelerine gitmek istemeleri ve gitmeleri en doğal haklarıdır. Buna kimsenin bir şey demeye hakkı olamaz.





Bizim yabancılarımız burada kaldı,yönetimimiz onların ve tüm yerli oyuncularımızın maaşlarını ödedi ve lige her an devam edebiliriz diye, motivasyonumuzu koruyarak bireysel antremanlarımıza devam ettik. Şimdi,artık liglerin devam etmesi gündemde.Biz, lige kaldığımız yerden ve tüm oyuncularımızla ( ki en normal olan budur) devam etmek istiyoruz diye basketbola çomak mı sokmuş oluyoruz? Neden bir sistem değişikliğine gitmek istiyoruz ki ? Neden yabancısız bir lige devam etmek istiyorsunuz? Yabancı oyuncularımız burada kaldı diye biz mi suçlu olduk ? Biz tüm takım olarak lige hazırız. Tıpkı bu sezona başlarken olduğumuz gibi yabancı kuralı içerisinde lige devam etmek istememiz taktir edersiniz ki en doğal hakkımızdır.Bu süreçte başka takımların yabancı oyuncularını kaybetmesinde en ufak bir suçumuz yoktur.Şimdi sizlere soruyorum: Biz yabancı oyuncularımızı adada tuttuk,maaşlarını eksiksiz verdik ve lige tam kadro devam etmek istiyoruz diye suçlu mu olduk? 30 yıldır bu ülkenin basketboluna yatırım yapan KOOPSPOR “Basketbola çomak sokuyor”mu oldu? Üzelerek belirtmek isterim ki bu suçlamayı yapan takımlarımız ne yazık ki yine sadece taraflı ve çıkarları doğrultusunda düşünmüştür.





KOOPSPOR`a yapılan bu suçlama kabul edilebilir bir suçlama olamaz. Basından takip ettiğime göre basketbolun ve diğer tüm branşların devamına Bakanlar Kurulu karar verecektir. Basketbol,futbol ve diğer branşların tekrardan başlaması gündemde.Federasyon başkanları hükümet yetkilileri ile görüştü. Çeşitli açıklamalar var.18 Mayıs tarihi önemli.Okuduğum haberlere göre 18 Mayıs`ta bireysel idmanlar sahalarımızda ve salonlarımızda başlayabilir.Son otuz günde de ülkemizde pozitif vaka çıkmadı.Bu çok mutluluk vericidir. Biz KOOPSPOR sporcuları kendimizi bu süreçte hazır tuttuk ve 18 Mayıs`tan itibaren de antremanlarımızı artırma kararı aldık.Umarım hükümet yetkilileri de tüm spor branşlarını devam ettirme yönünde karar alır ve liglerimiz kaldığı yerden sağlıklı bir şekilde devam eder. Bu süreçte başta tüm sağlıkçılarımız olmak üzere, tüm çalışanlarımıza,evlere kapanıp virüsün yayılmasını engelleyen halkımıza ve bence bir çok konuda doğru hamleler yapıp güzel sonuçlar almamızı sağlayan hükümet yetkililerimize teşekkürü bir borç bilirim.





Andım Eryılmazlar





KOOPSPOR TAKIM KAPTANI.


banner16
Yorumlar (0)
banner6