
1993 ruhsatında İmar Müdürü olan sanık Yusuf Gül, binaya bir kaçak kat ilave edilmesinin binanın yıkılmasını sağladığını belirterek, hakkında bulunan sorumluluk suçlamasını kabul etmediğini söyledi
1993 ruhsatında İmar Müdürü olan sanık Yusuf Gül, mimar olduğunu söyledi.
1995 yılına kadar belediyede çalıştığını, birçok belgede imzası bulunduğunu kaydetti.
Gül, binaya ilk önce konut ruhsatı almak için başvurulduğunu anlatarak, yapı ruhsatı için eksiksiz belgeler sunulduğunu söyledi.
O dönem yürürlükteki mevzuat göre belgelerin tamamlanarak kendilerine sunulduğunu ve binanın yapı ruhsatını 1993 yılında imzaladığını anlatan Gül, statik hesapları inceleyebilecek bilgi yetkinliği ve yetkisi olmadığını anlattı.
1994’te belediyeden ayrıldığını anlatan Gül, ikinci ruhsatın ikinci derece deprem bölgesi ilan edildiğini ve deprem yönetmeliği çerçevesinde kullanım amacı dikkate alınarak binanın performans analizinin yapılması ve güçlendirme projesi yapılmamasının binanın yıkılmasına neden olduğunu kaydetti.
Binaya bir kaçak kat ilave edilmesinin binanın yıkılmasını sağladığını belirten Gül, hakkında bulunan sorumluluk suçlamasını kabul etmediğini söyledi.
Avukat Mehmet Eren Turan, “1993 yılında ruhsatı onaylayan kişisiniz. Ruhsata uygun verdiğiniz yapıyı nasıl denetliyordunuz.” Diye sordu.
Gül, inşaatta gidip kendilerinin denetleme imkanı olmadığını sadece raporlara göre ruhsat verdiklerini kaydetti.
Avukat Yiğit Gökçehan Koçoğlu, sorusu üzerine konut olarak inşa edilen bir binanın otel olarak kullanılmasının ciddi sıkıntıları bulunduğunu, iki yapı arasında farklılıklar olduğunu kaydetti.
