@media screen and (max-width: 768px) { body { font-size: 16px; } }

banner26

Devlet hastanelerinde 2018'de 218 bin 658 hasta tedavi gördü

banner47

2018 Yılı Sağlık Hizmetleri İstatistik Raporu açıklandı. Sağlık Bakanlığı bünyesinde yaklaşık 1 yıl önce kurulan İstatistik Birimi’nin hazırladığı raporda KKTC halkının sağlık durumu ve Bakanlığa bağlı kurumlarca verilen sağlık hizmetlerinin analizi yer alıyor.

banner57
Güncel 15.03.2019, 13:46 15.03.2019, 13:46
21
Devlet hastanelerinde 2018'de 218 bin 658 hasta tedavi gördü
banner52
banner32

2018 Yılı Sağlık Hizmetleri İstatistik Raporu açıklandı.





Sağlık Bakanlığı bünyesinde yaklaşık 1 yıl önce kurulan İstatistik Birimi’nin hazırladığı raporda KKTC halkının sağlık durumu ve Bakanlığa bağlı kurumlarca verilen sağlık hizmetlerinin analizi yer alıyor.





Sağlık Bakanı Filiz Besim toplantıda yaptığı konuşmada, istatistik, veri ve kayıt tutmanın önemine değinerek, bu bilgilerin elde olmaması halinde doğru sağlık politikalarının yürütülemeyeceğini söyledi.





Bakanlığın ÖDTÜ ile imzaladığı protokol gereği profesör Ali Cevat Taşkıran’ı İstatistik Biriminin başına danışman olarak atadıklarını söyleyen Besim, o tarihten itibaren de çağdaş bir sağlık politikası ve yol haritası yaratabilmek için çalışmalarına hız verdiklerini kaydetti.





İstatistik çalışmalarından çıkan sonuçlara ilişkin bilgi de veren Besim, 2018 yılı içerisinde ülkedeki 4 büyük hastanede yaklaşık 906 bin hastanın muayene edildiğini, 218 bin 658 hastanın da tedavi gördüğünü söyledi.
Daha sonra Ali Cevat Taşkıran genel hatlarıyla istatistik raporunu açıkladı.





Buna göre, KKTC’de değerlendirilen dört büyük hastane arasında yoğunluğu en fazla olan hastane Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’dir. Gazimağusa Devlet Hastanesi, Girne Akçiçek Devlet Hastanesi ve Lefke Cengiz Topel Hastanesi sırasıyla Burhan Nalbantoğlu’nu takip ediyor.
Rapora göre genel olarak hastanelerde muayene ve başvuru sayıları ilkbahar ve yaz aylarında düşmüş sonbahar ve kış aylarında ise yükseldi.





Cinsiyet dağılımları genellikle bütün hastanelerde birbirine yakın olurken, hasta açısında yetişkin grubu bütün hastanelerde ilk sırayı alırken yaşlı, çocuk ve genç gurupları sırasıyla yetişkin grubunu takip ediyor.
Rapor, yatan hastaların hastanelere göre dağılımını da ortaya koyarken, yaş dağılımlarına bakıldığında çoğunlukla 19-64 yaş aralığındaki hastaların yatarak tedavi gördüğü ortaya çıktı.





Raporda, devlet hastanelerinde en fazla yatış yapılan bölümlere ve yatış sürelerine de ayrıntılı şekilde yer verildi.


banner36
Yorumlar (0)
banner6
Günün Anketi Tümü
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?