Ünal Üstel: Kıbrıs Türk Hava Yolları 2028'de yeniden hizmette

Gündem · · Gazetda Haber Merkezi

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın 2028 yılında kamu-özel ortaklığı modeliyle yeniden kurulacağını açıkladı. Projenin detayları 12 Ekim’de kamuoyuna duyurulacak.

Ünal Üstel: Kıbrıs Türk Hava Yolları 2028'de yeniden hizmette

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, 21 Eylül 2026 tarihinde yapılan UBP Parti Meclisi toplantısında Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) 2028 yılında yeniden göklerde olacağını duyurdu.

Üstel, "Kıbrıs Türk halkına önemli bir müjde vermek istiyorum. Halkımız 16 yıldır Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın özlemini yaşıyor. Bu özlemi sona erdiriyoruz. Kıbrıs Türk Hava Yolları 2028 yılında yeniden göklerde olacak. Kıbrıs Türk Hava Yolları, kamu-özel ortaklığı modeliyle hayata geçirilecek güçlü ve stratejik bir yatırım olacak," dedi.

Başbakan Üstel, yeni Ercan Havalimanı yatırımı sonrasında hava ulaşımında yeni ve tarihi bir adım atıldığını belirterek, "Bu adım bir yandan bayrak taşıyıcımızı yeniden göklerle buluşturacak, diğer yandan rekabeti artırarak uçak bileti fiyatları üzerinde önemli ve dengeleyici bir etki yaratacak. Turizmimize güç katacak, ulaşım imkanlarımızı geliştirecek, halkımızın hayatını kolaylaştıracak ve ülkemizi dünyaya daha güçlü bağlayacak," ifadelerini kullandı.

Üstel, Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın kuruluş modeli, yol haritası ve diğer ayrıntılarının 12 Ekim'de halkla paylaşılacağını açıkladı. Ayrıca bu tarihte farklı projelerin de duyurulacağını söyledi. Lefke, Güzelyurt, Girne, İskele, Gazimağusa ve Lefkoşa gibi bölgelere değer katacak yatırımların planlandığını vurguladı.

Toplantıda seçim sürecine dair hazırlıklar da konuşuldu. Belediye meclis üyesi adaylarının 24 Eylül 2026 Cuma gününe kadar belirlenmesine karar verildi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman tarafından iade edilen ve karma oy verme sistemini kaldırmaya yönelik yasa tasarısı üzerindeki görüşmelerin devam edeceği bildirildi. Hukuk, Siyasi İşler, Dışilişkiler ve Savunma Komitesi bugün yasa tasarısını değişiklik yapmadan genel kurula göndermeyi kararlaştırdı ve UBP Parti Meclisi buna destek verdi.