Geçen hafta KKTC'de 10 yangın ve 17 özel olay yaşandı

Gündem · · Gazetda Haber Merkezi

KKTC'de bir haftada 10 yangın ve 17 özel servis olayı kaydedildi. Yangınların yol açtığı zararın 2 milyon 504 bin TL olduğu bildirildi.

Geçen hafta KKTC'de 10 yangın ve 17 özel olay yaşandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde geçen hafta 10 yangın ve 17 özel servis olayı meydana geldi.

Haftalık İtfaiye Raporu'na göre yangınların muhtemel sebepleri "birbirine çarpan elektrik tellerinden düşen kıvılcımlar, fritöz ve tava içerisinde unutulan yağların aşırı ısınıp alevlenmesi, bilinmeyen kişi veya kişiler tarafından yakılan, yakıt sızıntısı, araç içerisinde unutulan powerbankın ısınıp yangına sebebiyet vermesi" olarak belirtildi.

Yangınlar neticesinde toplamda 2 milyon 504 bin Türk Lirası tutarında maddi zarar oluştu.

Öte yandan özel servis olaylarının sebepleri arasında "yangına karşı tedbir alma, kazada sıkışan şahısların kurtarılıp hastaneye sevk edilmesi, yol güvenliğinin sağlanması, özel görev, asansörde mahsur kalan kişilerin kurtarılması, araç motor bölümünde ve konteyner arasından sıkışan kedilerin kurtarılması ve hayatını kaybeden şahısların adli soruşturma amaçlı hastaneye sevkinin sağlanması" yer aldı.