KTÖS yeni hükümetten eğitim için somut adımlar bekliyor

Gündem · · Gazetda Haber Merkezi

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), yeni hükümetten güvenli okul binaları, öğretmen atamaları ve hukuksuzlukların sonlandırılması taleplerini paylaştı. Genel Sekreter Burak Maviş, eğitim için somut yol haritası açıklanması gerektiğini belirtti.

KTÖS yeni hükümetten eğitim için somut adımlar bekliyor

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), yeni kurulacak hükümetten eğitim alanında beklentilerini açıkladı. Genel Sekreter Burak Maviş, seçimlerin ardından kaynakların siyasi çıkarlar doğrultusunda dağıtılmasına tepki gösterdi.

Maviş, yeni yönetime her türlü usulsüzlüğü iptal etme ve eğitim için net bir yol haritası sunma çağrısında bulundu. Hukuksuz uygulamalardan yararlananların hesap vermesi gerektiğini vurguladı. Muhalefete de "Bugün eleştirdiği düzeni yarın sürdürmeyeceğini açıkça taahhüt etmelidir. Bilgi ve belgeler kamuoyundan saklanmamalı, sorumlular siyasi koruma altına alınmamalıdır." sözleriyle seslendi.

Eğitimdeki sorunların mevcut yönetim anlayışının sonucu olduğunu belirten Maviş, KTÖS olarak tespit ve çözüm önerilerini defalarca dile getirdiklerini söyledi. Yeni hükümetin temel önceliklerinin güvenli okul binaları, konteyner sınıflardan çıkış, devam eden inşaatların tamamlanması, ihtiyaca uygun öğretmen atamaları ve yeterli destek personeli olması gerektiğini kaydetti.

Akut zorbalıkla mücadelede uzman desteği ve okul-aile iş birliğinin önemini vurgulayan Maviş, her sorunun çözümü için somut tarihlerin verilmesini ve harcanan kaynakların şeffaf biçimde açıklanmasını talep etti. "Peşkeşin hesabı sorulmalı, hukuksuz ayrıcalıklar kaldırılmalı, çocuklarımızın eğitim hakkı güvence altına alınmalıdır." dedi.