“Önceliğimiz halkımızın mağduriyetini gidermek”

Gündem · · Gazetda Haber Merkezi

“Önceliğimiz halkımızın mağduriyetini gidermek”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun, halkın yaşadığı mağduriyetleri gidermek için KIB-TEK ile EL-SEN arasında protokol imzalanarak uzlaşının sağlandığını ve grevin kaldırıldığını açıkladı.

Uzun yaptığı yazılı açıklamada, “Önceliğimiz, yaşanan mağduriyetleri süratle gidermek, hizmetlerin kesintisiz sürdürülmesini ve personelimizin güvenli koşullarda çalışmasını sağlamaktır.” dedi.

Protokol kapsamında, iş sağlığı ve güvenliği için dört kişilik ortak komite kurulacağını ve gerekli teçhizatın ivedilikle temin edileceğini belirtten Uzun, “Süreçte istihdam yapılmadığı teyit edilecek; son terfi kararları dondurularak seçim yasakları sonrasında terfi komisyonundan geçirilerek yürürlüğe konacaktır. Seçim bitene kadar personele soruşturma işlemi yapılmayacaktır. Mevcut arızalar ek mesai ücreti talep edilmeden giderilecektir.” ifadelerini kullandı.

“Halkımızın mağdur edilmemesi adına, seçim bitene kadar eylem yapılmayacağı konusunda sendika ile mutabakata varılmıştır.” diyen Uzun, varılan uzlaşının hayata geçirilmesi için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini kaydetti.

Uzun,“ Kurumumuzun hizmetlerini güçlendirmek, çalışanlarımızın güvenliğini sağlamak ve halkımıza kesintisiz hizmet sunmak için iş birliği içerisinde çalışmayı sürdüreceğiz.”dedi.