DAÜ-SEN'in E-posta Gönderimi Engellendi: Rektör 'Haberim Yok' Dedi
Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası, üyelerine gönderilen e-postaların ulaşmadığını açıkladı ve Rektörlükten konunun araştırılmasını istedi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), toplu iş sözleşmesi kapsamında üyelerine e-posta göndermeye çalıştıklarını ancak gönderilen mesajların üyelerine ulaşmadığını duyurdu.
DAÜ-SEN, 21 Eylül 2026 tarihinde yaptığı açıklamada, Rektör Ertuğrul Senovan’a konunun araştırılması ve e-posta gönderme olanağının yeniden işler hâle getirilmesi için talepte bulunduklarını bildirdi. Rektör Senovan, e-posta engelleme konusunda "Haberim yok, araştıracağım" yanıtını verdi.
Sendika, Bilgi İşlem Müdürü ve BTHK üyesi Aytaç Çerkez’in böyle bir uygulamayı kendi inisiyatifiyle yapmasının olası olmadığını, bunun bir talimat sonucu gerçekleşmiş olabileceğini belirtti. Bu nedenle, e-posta gönderiminin engellenip engellenmediğinin araştırılmasını ve talimat verilmişse sorumlular hakkında disiplin soruşturması açılmasını talep etti.
DAÜ-SEN, Rektörün haberdar olmamasını ve sorunun bugüne kadar çözülememiş olmasını üniversite için "ayrıca üzücü bir tablo" olarak nitelendirdi. Sendika, toplu iş sözleşmesiyle güvence altına alınan demokratik haklarını kullanabilmek için üyelerine e-posta gönderme olanağının yeniden sağlanmasını istedi.