“Çocuğumu okutmak için yaptım"

Gündem · · Gazetda Haber Merkezi

“Çocuğumu okutmak için yaptım"

Metehan Sınır Kapısı’ndan 4 gram kokainle geçmeye çalışırken yakalanan ve uyuşturucuyu 250 Euro karşılığında taşıdığını itiraf eden zanlı, "Çocuğumu okutmak için yaptım" ded

Lefkoşa’da meydana gelen kokain ithal ve tasarrufu suçundan tutuklanan D.M bugün mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Adnan Kardeşler olayla ilgili bulguları aktardı.
Polis, 11 Ekim 2026 tarihinde Metehan Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a geçen zanlının üzerinde ve aracında arama yapıldığını söyledi.
Polis, zanlının üzerinde 9 ayrı paket halinde 4 gram kokain bulunduğunu açıkladı. Polis, tutuklanan zanlının ifadesinde uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’ta bir şahsın yönlendirmesiyle bir konumdan aldığını, kuzeyde bir konuma bırakacağını ve 250 euro alacağını itiraf ettiğini açıkladı.
Polis, zanlının mahkemeye çıkarılarak, 3 gün ek süre alındığını söyledi. Polis, bu süre içerisinde gerekli soruşturmanın yapıldığını, zanlının ifadesinde suçunu kabul ettiğini kaydetti.
Polis, zanlının KKTC vatandaşı bir çocuk annesi olduğunu belirterek, davalarında hazır olması için uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkemede söz alan zanlı ise çocuğuna bakmak ve okutmak için böyle bir iş yaptığını söyledi.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Gizem Erciyas, zanlının davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, 50 bin TL nakit, iki kefilin 700’er bin TL kefalet senedi imza etmesi ve haftada 2 gün ıspat-ı vücut yapması şartlarıyla serbest kalmasına emir verdi.