Cevdet Yılmaz “Demek ki birilerini rahatsız etmişiz”

Gündem · · admin

Cevdet Yılmaz ve Ünal Üstel, KKTC'de düzenledikleri basın toplantısında projelerin önemini vurguladı. Yılmaz, Filo Jet faciası için sorumluların hesap vereceğini belirtti.

Cevdet Yılmaz “Demek ki birilerini rahatsız etmişiz”

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Başbakan Ünal Üstel ile birlikte Ercan Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkilerin özel niteliğine dikkat çeken Yılmaz, iki ülke arasındaki projelerin önemini vurguladı ve bu projelerin hayata geçirilmesi konusunda kararlılık mesajı verdi.

Yılmaz, Filo Jet faciasıyla ilgili olarak, "Sorumluluğu olan kim varsa hukuk önünde hesap verecek" diyerek, konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. Ayrıca, fiber ve doğalgaz projelerine gelen tepkilerin, projelerin doğruluğunun bir göstergesi olduğunu belirtti. "Birilerini rahatsız etmişiz; kim ne derse desin bu projeleri hayata geçireceğiz" şeklinde konuşan Yılmaz, projelerin devam edeceğini vurguladı.

Ünal Üstel ise Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkilerin temelinde sarsılmaz bir kardeşlik olduğunu belirterek, Yılmaz ile devam eden projeleri değerlendireceklerini söyledi. Üstel, Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanmanın KKTC için büyük bir değer taşıdığını ifade etti.

Yılmaz, KKTC Bağımlılıkla Mücadele Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, bağımlılıkla mücadelede Türkiye'nin tecrübelerini KKTC ile paylaşmayı değerli gördüğünü belirtti. Ayrıca, Güzelyurt Soğuk Hava Deposu'nun açılışında konuşan Yılmaz, bu tür projelerin KKTC'nin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacağını dile getirdi.

Toplantının ardından, Rum tarafı başta olmak üzere bazı çevrelerden gelen tepkilere karşı Yılmaz, "Bu halkı izole etme çabanız başarıya ulaşamayacak" diyerek, KKTC'nin uluslararası alanda daha fazla tanınması için çalışmaların süreceğini belirtti.