Bakıcı diye geldiler, sistemi soydular

Lefkoşa'da bakıma muhtaç bir vatandaşın verdiği tek kişilik yetkiyi kötüye kullanarak 135 yabancı uyruklu kişi adına çalışma izni başvurusu yapan iki kişi tutuklandı. Zanlıların, Çalışma Dairesi’ni dolandırmak amacıyla hazırladıkları sahte listeyi bilgi işlem sistemine yükleyerek tedavüle sürdükleri ortaya çıktı
Lefkoşa’da meydana gelen “Resmi Evarak Sahteleme Ve Tedavüle Sürme” suçlarından tutuklanan O.K. ve Ü.A. mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Mustafa Özmüezzin olguları aktardı.
Çavuş Özmüezzin , 2026 yılı Haziran ayı içerisinde Lefkoşa'da, Lefkoşa da sakinler O.K. ve Ü.A.’un bakıma muhtaç S.Z. tarafından kendisine bulmuş olduğu bakıcıya çalışma izni çıkartmak için O.K.'a bir kişi için yetki verdiği halde O.K. ve Ü.A.’un Lefkoşa Çalışma Dairesi'ni dolandırmak kastı ile S.B. adına çalışma izni çıkaracağı şekilde 135 yabancı uyruklu kişilerin isimlerini Çalışma Dairesi ön izin giriş portalına doldurmak suretiyle resmi evrak sahteleyip doldurmuş oldukları sistem portalını onaylayıp çalışma dairesi bilgi işlem sistemine düşmesini sağlamak suretiyle tedavüle sürdüklerini söyledi. Polis, S.B.’nin torunundan ifade alındığını ve sadece bir kişi için yetki verdiklerini söylediğini açıkladı. Soruşturmanın yeni başladığını kaydeden polis, 2 gün ek süre talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Gizem Erciyas, zanlıların ilk etapta 2 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.