banner26

Koronavirüs konusunda gece kulüplerinde de önlem alınması çağrısı

banner47

 Kıbrıs Türk Barolar Birliği, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı, Kuir Kıbrıs Derneği, Lefkoşa Türk Belediyesi ve Mülteci Hakları Derneği ortak açıklama yaparak, gece kulüplerine dair herhangi bir önlem alınmamasını hak temelli çalışmalar yürüten örgütler olarak hayretle karşıladığını bildirdi. KKTC’deki gece kulüpleri konusunda Bakanlar Kurulu'nun herhangi bir karar üretmemesini eleştiren örgütler, orada halihazırda haklarından mahrum bırakılan kadınların hayatlarının daha da fazla riske atıldığını savundu.

banner57
Gündem 13.03.2020, 15:39 13.03.2020, 15:39
20
Koronavirüs konusunda gece kulüplerinde de önlem alınması çağrısı
banner52
banner32

 Kıbrıs Türk Barolar Birliği, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı, Kuir Kıbrıs Derneği, Lefkoşa Türk Belediyesi ve Mülteci Hakları Derneği ortak açıklama yaparak, gece kulüplerine dair herhangi bir önlem alınmamasını hak temelli çalışmalar yürüten örgütler olarak hayretle karşıladığını bildirdi.





KKTC’deki gece kulüpleri konusunda Bakanlar Kurulu'nun herhangi bir karar üretmemesini eleştiren örgütler, orada halihazırda haklarından mahrum bırakılan kadınların hayatlarının daha da fazla riske atıldığını savundu.





Kadınların tüm yaşadığı hak ihlalleri yanında bir de ciddi bir enfeksiyon riskiyle karşı karşıya bırakılmalarının kabul edilebilir olmadığını belirten örgütler, gece kulübünde çalışan her bir kadının hayatı ve sağlığının değerli ve vazgeçilmez olduğunu bildirerek, Bakanlar Kurulu bir an önce gece kulüplerini görmezden gelen tavrından vazgeçmesi çağrısında bulundu.


banner36
Yorumlar (0)
banner6
Günün Anketi Tümü
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?