banner26

Tatar: "Böyle asgari ücret olmaz; Cambridge'te okuduklarıma ihanet olur"

banner47

Güncel 02.09.2024, 15:19
25
Tatar: "Böyle asgari ücret olmaz; Cambridge'te okuduklarıma ihanet olur"
banner52
banner32

-Cumhurbaşkanı Tatar, “Bir iktisatçı ekonomist olarak “asgari ücreti artıralım” dersem Cambridge günlerinde tüm okuduklarıma ihanet olacak, ayıp olacak. Böyle asgari ücret olmaz. Bin dolar asgari ücret olmaz” dedi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) 61. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada asgari ücrete değindi ve Bin dolar asgari ücret olmaz” dedi.

Ülkenin daha önce 1 milyar dolar olan ithalatın şimdi 3 milyar dolar olduğunu vurgulayan Tatar, bunu gerçekleştirenleri tebrik etti. Tatar, “Bu refah demektir” dedi.

Oy kaybı demek olsa bile doğruları söylemek gerektiğini de söyleyen Tatar, “Böyle asgari ücret olmaz. Bin dolar asgari ücret olmaz” dedi.

Bir iktisatçı ekonomist olarak “asgari ücreti artıralım” dersem Cambridge günlerinde tüm okuduklarına ihanet olacağını, ayıp olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, “Pahalılık varsa ekonomistlerle oturalım bir konuşalım. Bu kadar maaş artışı yaparsak pahalılık olacak tabi. En büyük girdi maaşlardır” dedi.

Bunun böyle gidemeyeceğini, doğrular konuşulmazsa doğrunun bulunamayacağına dikkat çeken Tatar, “Döviz stabil gitti. Hayat Pahalılığı yüzde 30’dur 40’dır, verirsin yüz olur yüz otuz, olur yüz atmış, yüz atmışın yüzde 30’u 210. Döviz yerinde dururken reel olarak bu kadar artışı bu ekonomi nasıl kaldıracak...Bunlar için herkes elini taşına altına koyacak” şeklinde konuştu.

Tatar, “Cumhurbaşkanıysam doğruları söylemem lazım. Bunları da cumhurbaşkanı olarak söylüyorum” dedi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6