banner26

“Özgür Özel’in Akıncı’yı ziyaret etmesi akıl tutulmasıdır”

banner47

Güncel 23.07.2024, 12:46
185
“Özgür Özel’in Akıncı’yı ziyaret etmesi akıl tutulmasıdır”
banner52
banner32

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret etmesi tam bir akıl tutulmasıdır” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi’nde yaptığı basın toplantısında 20 Temmuz’da gerçekleştirilen KKTC ziyaretlerini yorumladı.

50. Yıl kutlamalarının büyük bir coşku ile gerçekleştirildiğini ifade eden Bahçeli, Kıbrıs’ın bir Helen Adası olmasını engelleyen Kıbrıs Barış Harekatı’nın tüm Türk düşmanlarını rahatsız ettiğini söyledi.

Cumhuriyetçi Halk Partisi’nin Kıbrıs’ta bulunmasının önemli olunduğuna dikkat çeken Bahçeli, yapılan ziyaretleri ise sert bir dille eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yaptığı ziyareti anlamsız bulduğunu söyleyen Bahçeli; “Özel’in Kıbrıs sorununun çözümünün vatan toprağından pay vermekle mümkün olduğunu söyleyen Mustafa Akıncı’yı ziyaret etmesi tam bir akıl tutulmasıdır” dedi. Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

dev“Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümü nedeniyle Kıbrıs Türk halkıyla kucaklaşmak kuşkusuz milli bir heyecan yaratmıştır. Kıbrıs Türklüğünün zulümden kurtuluş gününde soydaşlarımızla birlikte olmaktan şahsım adına büyük bir memnuniyet duyduğumu açıklamak boynumun borcudur. Kıbrıs Türk milletinin kardeşlik anıtıdır. Kıbrıs, bölgenin kilit taşıdır. Tüm dikkatlerin odağı Kıbrıs’tır. Kıbrıs Türklüğünün egemenlik haklarını yok sayan tacizler bitmemiştir. Kıbrıs’ta barıştan ödü kopanlar var.

Kıbrıs sadece üzerinde hayat sürülen bir ada değil, varoluş anıtıdır. Kıbrıs bölgenin kilit taşıdır.

50 yıl önceden adadan yükselen çığlıklara, kardeşin kardeşe çağrılarına seyirci kalamazdık. Nitekim Türkiye Cumhuriyeti garantörlük hakları temelinde 20 Temmuz 1974 sabahı Ayşe'yi tatile, kahraman TSK'yı da Kıbrıs'a göndermiştir. 20 Temmuz 1974'te Kıbrıs Türk'ünün gözyaşları silinmiştir, ağıtları dindirilmiştir.

Öteden beri açık veya gizli hesaplaşmaların, mücadelelerin ağırlık merkezi Kıbrıs'tır. Kıbrıs'ta barış tesisinden ödü kopanlar vardır ve bunların oyunları kesintisiz şekilde sahne almakta. Girit'te ne yapıldı ise Kıbrıs'ta da aynısı planlandı. 50 yıl önceki Türkiye müdahalesi olmasa Gazze'deki felaketlerin aynısı ile karşılaşılırdı.

Sanmasınlar ki bebeklerimize, kadınlarımıza, soydaşlarımıza yapılan saldırıları aklımızdan çıkardık. Askeri çıkarma Kıbrıs Türk'lerinin hürriyetini, can ve mal güvenliğini esas almıştır. Yakıp yıkan EOK çetelerine karşı Türk'ler gelerek soydaşlarına hayat vermiştir. Osmanlı şamarı yüzlerine inmiştir.

YUNANİSTAN SAVUNMA BAKANI'NA TEPKİ: SÖZLERİ KABALIK, KORKAKLIK

Geçen günlerde Güney Kıbrıs'ı ziyaret eden Yunanistan Savunma Bakanı'nın 50. yıl kutlamalarını karalamak için 'Kıbrıslı Türklerin utanç şenlikleri' iftirası atması, TSK'nın varlığından rahatsızlığını telaffuz etmesi kabalık, korkaklık, su katılmamış küstahlık olarak değerlendirilmelidir. Kıbrıs Türklüğünün eşit statüsüyle egemenlik eşitliği mutlaka teyit edilmelidir.”

Yorumlar (0)
banner6