banner26

“Okullar öğretmensiz açılacak”

banner47

Güncel 19.09.2024, 14:25
0
“Okullar öğretmensiz açılacak”
banner52
banner32

KTOEÖS Genel Sekreteri Selma Eylem, 20 ay geçmesine rağmen okullarda güçlendirme çalışmalarının bitmemesini ve konteyner sınıfları eleştirdi ve eksik kadrolara da işaret ederek, “Okullar öğretmensiz açılacak” dedi

KTOEÖS Genel Sekreteri Selma Eylem, “eğitimin rant, yolsuzluk, rüşvet içeren sistemin bir parçası haline getirildiğini” söyleyerek başladı.

“Sorgulamayan, biat eden ve kolay yönetilen” bir toplum yaratılmaya çalışıldığını savunan Eylem, eğitime yeterli bütçe ayrılmamasını, 20 ay geçmesine rağmen okullarda güçlendirme çalışmalarının bitmemesini ve konteyner sınıfları eleştirdi. Eylem eksik kadrolara da işaret ederek, “Okullar öğretmensiz açılacak.” dedi.

Kamusal, nitelikli eğitimin gözden çıkarıldığını vurgulayan Selma Eylem, eksiltilen kadrolar olduğunu belirterek, 20 branştan 53 öğretmen azaltıldığını aktardı. Eylem, 15 rehber öğretmenin ve 4 sınıf öğretmeninin Türkiye’den getirileceğini de söyledi.

Eğitim sisteminin ve toplumun gericileştirilmeye çalışıldığını ifade eden Eylem, tarikat üyesi bir öğretmenin atandığını da savundu. Eylem, öğretmen sendikalarının nitelikli, çağdaş ve laik eğitim için mücadele etmeye devam edeceğini vurguladı.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel de konuşmasında, eğitim sisteminin “çürümüşlüğün bir parçası” yapıldığını söyleyerek, kamusal eğitimin özel eğitimle rekabet edebilir hale gelmesi ve bilimsel, çağdaş, laik eğitim için mücadele edeceklerini kaydetti.

Yorumlar (0)
banner6