banner26

"Okullar açılacak durumda değil"

banner47

Güncel 02.09.2024, 14:42
39
"Okullar açılacak durumda değil"
banner52
banner32

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, okulların açılacak durumda olmadığını, öğretmen, öğrenci ve okul idaresinin güvensiz bir ortamda eğitim-öğretim yapmaya çalışacağını belirterek, “Eğitim yılı açılacak, okulların açılma tarihi gelecek ve inşaatlar hala daha devam edecek.” dedi.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Atatürk Meslek Lisesi’nde bu sabah basın açıklaması yaptı. KTOEÖS Başkanı Eylem, burada yaptığı açıklamada Atatürk Meslek Lisesi’nin haziran sonundan itibaren güçlendirme çalışmaları başlatılan bir okul olduğunu ancak sadece kreş bölümünün okul idaresinin özverili çalışması sonucu tamamlandığını ifade etti.

Okulda çalışmaların halen devam ettiğini kaydeden Eylem, “Okul idari bölümü ve öğretmenler odasının bulunduğu bölüm ise hiç ellenmemiş. Öyle görünüyor ki, eğitim yılı açılacak, okulların açılma tarihi gelecek ve inşaatlar hala daha devam edecek.” dedi.

Öğretmen, öğrencilerin ve okul idaresinin güvenli olmayan bir ortamda eğitim-öğretim yapmaya çalışacağını kaydeden Eylem, okulların açılacak durumda olmadığını defalarca söylediklerini kaydetti.

 “Okullar kadro sayıları yeterli olmayacak şekilde açılacak. Eğitime verilen değer ve önem, nitelikli eğitim meselesi göz ardı ediliyor.” şeklinde konuşan Eylem, Eğitim Bakanı’nın Lefke Gazi Lisesi için de “geçici tedbir aldığını” söyleyerek kamuoyunu yanılttığını savundu.

Lefke Gazi Lisesi için tespitin yeni ortaya çıktığını belirten Eylem, şubatta yıkılması ve üç yıl süreyle inşaatın tamamlanmasının öngörüldüğünü belirtti. Eylem, “Daha önce aklınız neredeydi? İleri tetkik yapılmayan kaç okulumuz var? Bunların raporu nedir?” şeklinde Eğitim Bakanı’na sorular yöneltti.

KONTEYNER KONUSU

Eğitim Bakanının “geçici olarak konteynerleri koyduğunu” söylediğini aktaran Eylem, yeni binalara niçin konteyner konulduğunu sordu.

“Konteyner meselesi sizin için geçici çözüm değildir. Bunu kalıcı hale getirmeye çalışıyorsunuz.” diye konuşan Eylem, “Bugünden itibaren öğretmenlerimiz görevinin başındadır. Geçtiğimiz yıl, bu okulda bir olay yaşandı. Bir çocuk, tehlikeli olan elektrik fişine elini soktu. Aile, sorumlu olarak öğretmeni mahkemeye verdi. Bu yıl inşaat içerisinde ders yapılması öngörülüyor. Bunun sorumlusu kesinlikle Eğitim Bakanlığı’dır. Sorumlu ne öğretmen ne de okul idaresidir. Gerekirse okulları açmayacağız.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)
banner6