banner26

Masada maaş polemiği: "Maaşım 250 bin değil 141 bin TL"

banner47

banner57
Güncel 30.01.2025, 13:44 30.01.2025, 12:50
25
Masada maaş polemiği: "Maaşım 250 bin değil 141 bin TL"
banner52
banner32

Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplantısına maaş tartışması yansıdı. Türk-Sen Başkanı Aslan Bıçaklı’nın Cumhurbaşkanı, bakanlar ve müsteşarların maaşına hayat pahalılığın yüzde 11.12 olarak yanmasına karşın asgari ücretliye bu rakamın yansımadığını söylemesi üzerine Komisyon Başkanı Tahir Serhat kendi maaşının yansıtıldığı gibi 250 bin TL olamadığını 141 bin TL olduğunu açıkladı. 

Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplantısı başlamadan önce söz alan Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, asgari ücretlinin artan fiyatlar ve düşen alım gücü karşısında daha iyi bir maaşı hak ettiğini söyledi.

“Cumhurbaşkanı Tatar'ın maaşına hayat pahalılığı oranı yansıtıldı ve maaşı ayda 300 bin TL oldu” diyen Bıçaklı, aynı şekilde bakanlar ve müsteşarların da maaşına yüzde 11.12 oranındaki hayat pahalılığının yansıtıldığını vurguladı.

Hükümetin yüzde 7.5’lik bir artış vererek çok büyük bir hata yaptığını ve bu hatanın kabul edilemez olduğunu, sendikaların yaptığı itirazla birlikte hükümete hatasını affettirmek için şans tanıdığına değinen Bıçaklı, “Umarım burada aynı hata tekrarlanmaz ve işçiler hak ettiği rakama kavuşur” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Tahir Serhat ise Arslan Bıçaklı’ya cevap vererek kendi maaşının basında ayda 250 bin TL olarak çıktığı fakat ayda 141 bin TL kazandığını vurguladı.

“Basında benim aylık kazancım 250 bin TL olarak yansıtıldı fakat ben şu anda ayda 141 bin TL maaş alıyorum” diyen Serhat, toplantı öncesi konuşulan her konunun masaya yatırılacağını ve buna göre bir karar verileceğini ifade etti.

Öte yandan toplantıda Münür Rahvancıoğlu, asgari ücret toplantısı öncesine Hür-İş adına asgari ücretle ilgili rakamlarla sunum yaptı. 

Rahvancıoğlu, asgari ücretin hayat pahalığı oranının altında belirlenmesi halinde doğacak sıkıntılara işaret ederek, “2025 enflasyon beklentisi yüzde 35. İlk 6 ay için beklenti yüzde 16 civarındadır. Devletin rakamlarına göre, bu asgari ücret ilk 6 ayda yüzde 16 eriyecek.” dedi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6
Günün Anketi Tümü
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?
Sizce KKTC’nin en büyük sorunu nedir?