banner26

Güney'de iki Kıbrıslı Türk tutuklandı

banner47

Güncel 01.10.2024, 15:44
21
Güney'de iki Kıbrıslı Türk tutuklandı
banner52
banner32

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bağımsızlık günü yürüyüşü sırasında "Kıbrıs Cumhuriyeti tek çözümdür" yazılı pankart taşıyan iki Kıbrıslı Türk'ün tutuklandığı iddia edildi.

Cyprus Mail’den Tom Clever’in haberine göre iki Kıbrıslı Türk, geçit töreninde pankart açtı. Polis, tören sırasında siyasi içerikli pankart açmanın yasak olduğunu bildirdi. Ancak söz konusu iki kişi, pankartı indirmeyi reddetti ve tutuklandı.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bağımsızlık günü yürüyüşü sırasında "Kıbrıs Cumhuriyeti tek çözümdür" yazılı pankart taşıyan iki kişinin tutuklanması üzerine avukat Efstathiou Efstathiou açıklama yaptı.

"İfade özgürlüğü ne zamandan beri suç oldu?” diye sorgulayan Efstathiou “Yazık çünkü Kıbrıs, ifade özgürlüğünün defalarca darbe aldığı ülkeler grubuna giriyor” dedi.

Anayasal olarak korunan ifade hakkını savunduklarını Efstathiou “Polis saldırısı ve şiddetiyle karşılaştık. Tutuklananlardan birinin Kıbrıslı Türk siyasi aktivist Oz Karahan olduğunu belirtmek gerekir” dedi.

Bağımsızlık günü yürüyüşü sırasında 4 kişinin polisle tartıştığına dikkat çeken avukat Efstathiou 2 kişinin tutuklandığını, aleyhlerine “Direniş, itaatsizlik” gibi suçlar getirildiğini ekledi.

Gazete, pankartın son 2 gündür eski Avrupa Parlamentosu seçimleri adayı Kıbrıslı Türk Oz Karahan tarafından sıkça paylaşıldığına da dikkat çekti.

Yeşil Parti'den AP’ye aday olan Karahan, bildirilen tanıma uyan bir dijital görüntü ve "Kıbrıs'ın özgürlüğü için pan-Kıbrıs seferberliği" tarafından oluşturulan bir imza kampanyasının bağlantısını paylaşmıştı.


 

banner16
Yorumlar (0)
banner6