banner26

Döve döve tecavüz etmişti.. Cezası açıklandı

banner47

Güncel 17.09.2024, 16:20
152
Döve döve tecavüz etmişti.. Cezası açıklandı
banner52
banner32

Lefkoşa’da tartıştığı eşini darp eden, ardından saçlarından çekip, karnına tekme vurup, sonra da yerde sürükleyerek, yatak odasına götürüp tecavüz eden ancak hakkındaki şikayet geri çekilen Paşa Bokçır, 8 yıl hapse mahkum edildi

Lefkoşa’da meydana gelen cinsel tecavüz suçundan yargılanan Paşa Bokçır, 8 yıl hapse mahkum edildi.

Yargıç, sanığın 29 Ekim 2023 tarihinde saat 05:00 sıralarında Lefkoşa Surlariçi bölgesinde ikametgahları içerisinde tartıştığı eşinin gözüne yumruk, yüzüne tokat vurup, saçlarından çekip, karnına tekme vurup, darp ettikten sonra yerde sürükleyerek, yatak odasına götürüp, sırtına vurarak darp etmeye devam ettiğini söyledi. Yargıç, sanığın akabinde eşinin şortunu yırtarak, çıkardıktan sonra tecavüz ettiğini belirtti.

Yargıç, olayın ardından tutuklanan sanığın cinsel tecavüz soruşturmasının ardından yargılanmak üzere cezaevine gönderildiğini ve 8 Kasım 2023’ten beri cezaevinde yargılanmayı beklediğini söyledi.

Yargıç, sanığın aleyhine getirilen tüm davalardan suçlu bulup, mahkum ettiklerini kaydetti.

Yargıç, cinsel tecavüz suçunun ömür boyu hapis öngören ceza yasasının en ağır suçlarından biri olduğunu belirtti. Yargıç, suçun işleniş şeklinde bakıldığında sanığın eşini ciddi şekilde darp ederek; gözüme yumruk, yüzüne tokat atarak, saçlarından sürükleyerek, karnına tekme atarak, kıyafetlerini yırtarak cinsel tecavüzde bulunduğunu belirtti.

Yargıç, sanığın eşine eziyet ederek, tecavüz ettiğini vurgulayarak, her ne kadar şikayet geri çekilse de suçun vahametinin ortadan kalkmadığını söyledi.

Sanığın avukatının, olay günü müvekkilin eşiyle tartıştığı için alkol aldığını, suçu içki tesiri altında işlediğini söylediğini kaydeden Yargıç, ancak bu hususun sanık lehine değil aleyhine değerlendirdiklerini söyledi.

Yargıç, eşine ekonomik olarak bağlı olan kadınların şiddet görseler dahi bir süre sonra şikayetlerine vazgeçebildiklerini dile getirdi. Yargıç, kadınların şiddete boyun eğmelerinin kabul edilir olmadığını vurguladı.

Yargıç, tüm olguları değerlendirerek, sanığı 8 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

banner36
Yorumlar (0)
banner6