banner26

Doğuş Derya'dan kadın cinayetlerine tepki! Caydırıcı tedbir şart

banner47

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplandı. Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay başkanlığında toplanan genel kurulun gündeminde, İş (Değişiklik) Yasa Önerisinin Komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi, CTP Grup Başkan Vekilliğinin, Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını görüşmek üzere oluşturulan geçici ve özel komitedeki üye değişikliğine ilişkin tezkeresi, İvedilikle görüşülen Birleştirilmiş Sabıka Kaydının Silinmesi (Değişiklik) Yasa Önerisinin genel kurulda üçüncü görüşmesine ilişkin tezkeresi bulunuyor.

Güncel 05.11.2018, 12:41 05.11.2018, 12:41
17
Doğuş Derya'dan kadın cinayetlerine tepki! Caydırıcı tedbir şart
banner52
banner32

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplandı.

Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay başkanlığında toplanan genel kurulun gündeminde, İş (Değişiklik) Yasa Önerisinin Komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi, CTP Grup Başkan Vekilliğinin, Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını görüşmek üzere oluşturulan geçici ve özel komitedeki üye değişikliğine ilişkin tezkeresi, İvedilikle görüşülen Birleştirilmiş Sabıka Kaydının Silinmesi (Değişiklik) Yasa Önerisinin genel kurulda üçüncü görüşmesine ilişkin tezkeresi bulunuyor.

Uluçay, toplantı yeter sayısının bulunmasının ardından toplantıyı açtı ve gündem gereği okutulup onaya sunulacaklara geçti.

CTP Grup Başkan Vekilliği’nin, AB komitesi üyesi CTP Milletvekili Fikri Toros yerine Salahi Şahiner’in getirilmesine ilişkin tezkeresi okundu.

CTP Milletvekili Doğuş Derya, iç tüzük kapsamında “Kadın cinayetleri ve devletin ödevi” konulu konuşma yapmak için söz aldı. Derya, bu konuşmayı yapmak zorunda kaldığı için utanç duyduğunu belirterek, “kız kardeşimiz” diye nitelediği kadınların cinayetler sonucunda yaşamını yitirmesine tepki gösterdi.

Kadın cinayetlerinin, kadınların yakınındaki en yakın erkek tarafından yapıldığını ifade eden Derya, şiddet kültürünün ortadan kalkması için caydırıcı tedbirlerin gerekliliğine dikkat çekti.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Şiddeti Önleme Programı, Rehabilite gibi merkezlerin gerekliliğine işaret eden Derya, öldürülen kadınların kendilerini izlediğini, bu yıl 5 kadın cinayeti işlendiğini, ülkede bugüne kadar 38 kadın cinayeti işlendiğini anlatarak, kadınların ölmesinin beklenemeyeceğini, devletin üzerine düşeni yapması gerektiğini kaydetti.

Hükümeti eleştiren ve bu konularda çalışmaya hazır olduğunu ifade eden Derya, devletin bu konuda üzerine düşen görevi yerine getiremediğini, Alo 183 konusuna gerekli önemin verilmediğini, sosyal politika üretemediklerini, bu konuda “ikiyüzlülük” yaşandığını söyledi.

Şiddete karşı önlemin alınmasının ve bitirilmesinin önemine işaret eden Derya, bu konuda Başbakan ve hükümete çağrı yaptı, daha fazla zaman ve insanın kaybedilmesine tahammülleri olmadığını söyledi.

Haber: Emir Ertorun/TAK

banner36
Yorumlar (0)
banner6