banner26

“Depremden çıktık, suç olduğunu bilmiyorduk”

banner47

Güncel 03.10.2024, 15:43
72
“Depremden çıktık, suç olduğunu bilmiyorduk”
banner52
banner32

Girne Limanı’ndan valizlerle binlerce elektronik sigara tütünü yurt dışına çıkarmaya çalışan dört kişi cezaevine gönderildi. Zanlılar, Türkiye’de depremden çıktıklarını, ailelerinin çadırda yaşadığını ve yaptıklarının suç olduğunu bilmediklerini söyledi

Ülkeye bir gün önce turist vizesi ile giriş yapan ve Türkiye’de elektronik (ısıtmalı) sigara tütünü ticareti yapmak için binlerce elektronik (ısıtmalı) sigara tütünü yurt dışına izinsiz çıkarmaya çalışan Alişan Pınar, Aydın Güven Pınar, Mazlum Çurka ve Salih Pınar aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Zanlılar gönüllü ifade vererek suçlamaları kabul ederken, bugün teminat talebiyle Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Mahkemede ifade veren polis memuru, zanlıların tasarrufunda bulunan elektronik (ısıtmalı) sigara tütünü piyasa değerinin 577 bin 340 TL olduğuna dikkati çekti.

Polis, zanlıların ‘İzinsiz ihracat’ suçundan tutuklandığını söyledi.

Alişan Pınar, Aydın Güven Pınar, Mazlum Çurka ve Salih Pınar’ın ülkeye 01 Ekim 2024 tarihinde turist vizesi ile giriş yaptığını kaydeden polis, önceki gün Girne Turizm Limanı’ndan çıkış yapmak istedikleri esnada valiz kontrolünde tutuklandıklarını ifade etti.

Zanlıların valizlerinde gümrüğe beyan edilmemiş 7 bin 788 paket ‘Terea’ marka filtre, 5 paket Winston ve 20 paket farklı marka sigara tespit edildiğini bulunan emarelerin piyasa değerinin 577 bin 340 TL olduğunu kaydeden polis, zanlıların gönüllü ifade verdiğini söyledi.

Zanlılar aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını, ülkede bağlayıcı bir statüleri olmadığına dikkati çeken polis, 1 ay cezaevi talebinde bulundu.

“ÇOK PİŞMANIZ SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUK”

Cezaevi talebine itiraz etmeyen zanlılara mahkeme söz hakkı verdi. Tek tek konuşan zanlılar, Türkiye’de depremden çıktıklarını ailelerinin çadırda yaşam sürdüğünü ve yaptıklarının suç olduğunu bilmediklerini söyledi. Marketlerde satıldığı için alıp götürebileceklerini düşündüklerini ifade eden zanlı Alişan Pınar, “Sadece satıp gelir elde etmek istedik, özür dileriz” dedi. Mahkeme yapılan beyanların ardından zanlıların davaları görüşülünceye kadar 1 ayı geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmelerine karar verdi.

banner36
Yorumlar (0)
banner6