
Gazeteci-Yazar Başaran Düzgün’ün altıncı kitabı ve ikinci romanı "Pembe Boyalı Oda” yayınlandı. Aynı anda Türkiye ve Kıbrıs’ta piyasaya çıkan "Pembe Boyalı Oda" isimli roman, "zor koşullarda hayatta kalma ve var olma mücadelesi veren insanların hikayelerini yaratıcı gerçeklik tarzında" ele alıyor. Kıbrıs, Türkiye ve Londra’da tarihsel bir kesitteki olayları konu alan roman, toplumların olağanüstü zamanlarda yaşadığı sosyolojik değişimi anlatmanın yanında bireyin tekamül serüvenini de ortaya koyuyor. Pembe Boyalı Oda, Kıbrıs’ın Türkiye ve İngiltere ile kader kesişmesinde ezberlenen yanlışları da sorguluyor. Romanla ilgili “acıklı bir aşk (memleket) hikayesi” nitelemesi yapılıyor.
Yayın Yönetmenliğini Bahar Çelik, editörlüğünü Nurper Moreket, kapak tasarımını Tahir Gazi’nin yaptığı 358 sayfa roman, Ekinoks yayınları tarafından basıldı ve tüm kitapçılarda satışa sunuldu.
Başaran Düzgün romanla ilgili şu değerlendirmede bulundu:
“Kültürel ve sosyal kodlarına acıklı aşk hikayeleri nakşedilen, her santimetre karesi acıyla parsellenmiş, acıyla var olup direnmeye çalışan bir memleketin yazgısıdır bu roman. Kan ve ölümle sınanan ve savrulan hayatların her defasında kendi küllerinden doğmaya çalışması, farklı coğrafyalarda yeniden tutunma ve kök salma uğraşı. Aşk ile çoğalma gailesi…”
