banner26

Apple, yeni iPhone ve Apple Watch modellerini tanıttı

banner47

Güncel 10.09.2024, 12:13
166
Apple, yeni iPhone ve Apple Watch modellerini tanıttı
banner52
banner32

Apple, Pazartesi günü düzenlediği bir basın etkinliğiyle en son iPhone 16 akıllı telefonlarını, güncellenmiş Apple Watch ve AirPods modelleriyle birlikte tanıttı.

Neden önemli:

iPhone, teknoloji endüstrisinin en önemli ürünü olmaya devam ediyor ve yalnızca Apple'ın değil, kablosuz operatörler ve bileşen üreticileri gibi birçok oyuncunun da başarısının anahtarı.

İşte Apple’ın Pazartesi günü açıkladığı en önemli yenilikler:

iPhone 16:

  • iPhone 16 modelinde, yeni A18 işlemci ve mobil fotoğrafçılığı geliştirmek için tasarlanmış yeni bir kamera düğmesi bulunuyor. Ayrıca, daha önce sadece üst düzey Pro modellerde bulunan aksiyon düğmesi de bu modele dahil edildi.
  • iPhone 16, yeni renk seçenekleriyle ve iki ekran boyutunda (6,1 inç ve 6,7 inç iPhone 16 Plus modeli) geliyor.
  • iPhone 16, 799 dolardan başlarken, iPhone 16 Plus 899 dolardan satışa sunulacak.

iPhone 16 Pro:

  • Apple’ın üst düzey telefon serisinde yer alan iPhone 16 Pro, dört farklı titanyum kaplama, daha büyük bataryalar, daha ince çerçeveler ve daha büyük ekranlarla (iPhone 16 Pro için 6,3 inç, iPhone 16 Pro Max için 6,9 inç ekran) geliyor.
  • iPhone 16 Pro modelleri, yeni kamera düğmesini içeriyor ve standart işlemciye göre daha büyük önbellek belleği ve diğer geliştirmeler sunan A18’in "Pro" versiyonuyla çalışıyor.
  • Ayrıca her iki iPhone 16 Pro modelinde geliştirilmiş ses ve video yakalama özellikleri ve geçen yıl yalnızca daha büyük ekranlı iPhone 15 Pro Max’te yer alan 5x zoom özelliği bulunuyor.
  • iPhone 16 Pro 999 dolardan, Pro Max ise 1.199 dolardan başlayacak. Hem Pro hem de standart iPhone 16 modelleri Cuma günü ön siparişe açılacak ve 20 Eylül'de satışa sunulacak.

Apple Intelligence:

CEO Tim Cook, iPhone 16 serisini, Haziran’daki geliştirici konferansında ilk kez tanıtılan Apple Intelligence yapay zeka özelliklerine göre sıfırdan tasarlanmış ilk iPhone'lar olarak tanımladı.

  • Bu yapay zeka özellikleri, e-posta ve iş mesajlarını iyileştirme, özel emoji oluşturma ve doğal dil kullanarak fotoğrafları bulma araçlarını içeriyor.
  • Apple, bu özelliklerin beta sürümlerinin gelecek ay sunulacağını, ancak birçok Apple Intelligence özelliğinin önümüzdeki yıl boyunca kademeli olarak kullanılabilir hale geleceğini söyledi. Ayrıca, Apple bu özelliklerin Avrupa’da düzenleyici kaygılar nedeniyle sunulmayacağını belirtti.

AirPods:

Cook, Apple’ın tüm kulaklık serisini, yani AirPods ve AirPods Pro kulak içi kulaklıkları ve AirPods Max kulak üstü kulaklıkları güncellediğini söyledi.

  • AirPods 4, uzamsal ses desteği ve Siri'ye baş hareketiyle evet-hayır yanıtları verebilme özelliği ile birlikte daha küçük, USB-C şarj kutusuna sahip olacak. Diğer bir AirPods modeli ise aktif gürültü engelleme ve konuşma farkındalığı gibi daha fazla AirPods Pro özelliğini barındırıyor.
  • Temel model AirPods 129 dolardan, gürültü engelleme özelliğine sahip olan model ise 179 dolardan satılacak. Her iki model de bugün sipariş verilebilir ve 20 Eylül’de satışa sunulacak.
  • AirPods Pro 2’nin güncellenmiş versiyonu ise, hafif ila orta dereceli işitme sorunları olanlar için yeni bir işitme cihazı özelliği de dahil olmak üzere işitme kaybını algılayan ve çözüm sunan yeni özellikler içeriyor.
  • Son olarak, AirPods Max’in güncellenmiş versiyonu aynı 549 dolar fiyat etiketiyle satışa devam edecek.

Apple Watch:

  • Apple Watch Series 10, daha ince bir tasarıma, daha büyük bir ekrana ve daha ince çerçevelere sahip. Ayrıca dört çekirdekli bir işlemciye sahip Apple tarafından tasarlanmış S10 çipini barındırıyor.
  • Yeni nesil giyilebilir cihazlar jet siyahı, pembe altın ve gümüş alüminyum renk seçeneklerinde sunuluyor. Apple, ayrıca paslanmaz çelik yerine daha yüksek kaliteli metal seçenek olarak cilalı titanyum serisini ekliyor.
  • Yeni saatler, ilk kez hoparlör üzerinden müzik ve diğer sesleri çalma olanağı sunuyor.
  • Apple, ayrıca, kullanıcıları uyku apnesi riski konusunda uyarma özelliğini ekliyor. Bu özellik, Apple Watch Series 9 ve Ultra 2 modellerinde de çalışacak.
  • Apple Watch Series 10 399 dolardan başlıyor ve bugün ön siparişe açılıyor. 20 Eylül’de satışa sunulacak. Apple Watch Ultra bu yıl bir donanım güncellemesi almayacak, ancak yeni saten siyah renkte sunulacak.

Ne söylediler:

Tim Cook, “Bugün şüphesiz yılın en büyük etkinliği” dedi ve ana konuşmasını bir kez daha önceden kaydedilmiş bir video ile başlattı.

Yorumlar (0)
banner6