banner26

Hizbullah’ın kalesinde yeni saldırı

banner47

Dünya 18.09.2024, 18:07
14
Hizbullah’ın kalesinde yeni saldırı
banner52
banner32

Lübnan'daki Hizbullah tarafından kullanılan iletişim cihazlarına yeni bir siber saldırı düzenlendi. Grubun kullandığı el telsizleri, ülkenin güneyinde ve başkent Beyrut'un güney banliyölerinde bir kez daha patladı. Yeni saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişi yaralandı

Lübnan'daki Hizbullah tarafından kullanılan iletişim cihazlarına bugün yeni bir siber saldırı düzenlendi. Bu kez de grubun kullandığı el telsizleri, ülkenin güneyinde ve başkent Beyrut'un güney banliyölerinde patlatıldı. Yeni saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişi yaralandı.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Güney Banliyö bölgesinde dün patlama sesleri duyuldu.

Patlamalar, örgütün kullandığı çağrı cihazlarının patlatılmasından bir gün sonra meydana geldi.

Patlamalardan birinin dün çağrı cihazlarının patlatılması sonucu ölen 4 Hizbullah üyesinin Beyrut'taki cenaze töreni sırasında yaşandığı belirtildi.

Yeni patlamalarda 3 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.,

Patlamaların ardından bazı ev ve araçlarda da yangın çıktı.

İsrail'in dün düzenlediği siber saldırıda Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazları patlatılmıştı. Saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmiş, 3 bine yakın kişi de yaralanmıştı.

BEŞ AY ÖNCE SATIN ALINDI
Telsizlerin Hizbullah tarafından beş ay önce, siber saldırı düzenlenen çağrı cihazları ile aynı zamanda satın alındığı belirtildi.
Üst düzey Hizbullah yetkilisi Hashem Safidini, örgütün "yeni bir aşamayla" karşı karşıya olduğunu söyleyerek "saldırıların karşılıksız kalmayacağını" vurguladı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise çağrı cihazı patlamaları hakkında, "sivil nesnelerin silahlaştırılmamasının" çok önemli olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)
banner6