gazetda

Fetullah Gülen nereye gömülecek?

Dünya

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, 1999’dan bu yana kaçak olarak yaşadığı Amerika Birleşik Devletleri’nde öldü.

83 yaşında hayatını kaybeden Gülen’in ABD’nin Pensilvanya eyaletinde bulunan St. Luke's Hastanesi’nin Monroe kampüsünde öldüğü öğrenildi.

Bir hastane görevlisinden edinilen bilgiye göre, FETÖ elebaşı Gülen’in ismi hastanede ölen kişiler arasında bulunuyor.

Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, elebaşı Fetullah Gülen ölmeden hemen önce 251 numaralı odada kaldı.

ODA BOŞALTILDI VE TEMİZLENDİ

251 numaralı odada kaldığı öğrenilen Gülen’in bulunduğu odanın bir süre önce boşaltılıp temizlendiği anlaşılırken, hastanedekiler kısa süre öncesine kadar buraya Gülen’e refakat edenleri görmek için bazı kimselerin geldiğini aktardı.

MORGA GİRİŞLERE İZİN VERİLMİYOR

Hastaneye gelen ziyaretçilerin ise morga gitmesine izin verilmiyor ve ziyaretçiler hasta odalarının bulunduğu bölüme yönlendiriliyor.

FETÖ lideri Gülen’in ölüm haberi dün sabah saatlerinde örgüte yakın internet sitelerinde duyuruldu.

Firari şahıs Zaman Gazetesi eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı' FETÖ elebaşının ölümünü şu şekilde anlattı:

 “‘Ben kendim yürüyeyim’ diyor. Ayağa kalıyor sonra oturuyor ve vefat ediyor. ‘Ayakta durmak istiyorum, herkesin de ayakta durması istiyordum’ der gibi vefat ediyor.”

GÜVENLİK KAYNAKLARI: PARAYI KİM YÖNETECEK KAVGASI ÇIKTI, CENAZESİ TARTIŞMAYA YOL AÇTI

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre ise Gülen'in ölümü, örgütün üst yönetiminde paniğe yol açtı.
Gülen’e öldüğü güne kadar, sağlıklı görünmesi için ilaçlar verildiği aktarıldı.
Kaynakların verdiği bilgiye göre, Gülen’in nereye gömüleceği, namazı kimin kıldıracağı ve cenazeye kimlerin katılacağı örgüt içerisinde tartışmaya yol açtı.
VOA muhabiri Mehmet Sümer FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in öldüğü hastanenin önünde konuştu. Sümer, "Cenazesinin çarşamba günü yapılacağına dair bilgiler var. Pensilvanya'daki çiftlik arazi içerisine mi yoksa çiftlik arazisine 5 kilometre mesafesinde yer alan örgüte ait olan mezarlıkta mı defnedilecek, bunlar soru işaretleri." dedi.

FETÖ terör örgütünde Gülen'in mezarının bilinmemesi konusundaki görüş ağır basıyor. Örgüt tarafından böylece Saidi Nursi benzeri bir hava verilmesi düşünülüyor. Cenazenin çok az sayıda kişinin katılımıyla kaldırılıp Cevdet Türkyolu'nun damadının arazisi içinde ormanlık alanda defnedilmesi planlanıyor.

FETÖ’nün başına kimin geçeceği de örgüt içinde kavgaya yol açtı.

Sözcü Yazarı Deniz Zeyrek, Ebru Baki İle Para Politika programında dikkat çeken bir ayrıntıya yer verdi.

"Pensilvanya'da defnedileceği öğrenilen Fethullah Gülen'in yurt dışında da önemli bir yapılanması var. Bu gruplar kendilerini de gizlemiyorlar zaten.

Büyük ihtimal onlar da gidecektir cenazesine. Bunların hepsini göreceğiz sonuç olarak. Türkiye'deki mal varlığı kamu eline geçse bile yurt dışında pek çok bölgede mal varlığına sahip.

250 milyon dolar civarında yıllık bir kazanca sahip. Bu da bir mücadeleye sebep olacaktır. Bu servet ikiye bölünebilir üçe bölünebilir. Bu konuda Amerika'nın da tavrı önemli. "

1999'DAN BERİ ABD'DE KAÇAK OLARAK YAŞIYORDU
Terör örgütü liderinin böbrek yetmezliği ve şeker hastalığının yanı sıra ayrıca demansı vardı. Örgüte yakın siteler önceki akşam saat 21 gibi Gülen'in öldüğüne ilişkin haberler yaptı.
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen 27 Nisan 1941 Erzurum Pasinler doğumlu vaiz, imamdır. Fethullah Gülen, “altın nesil” yetiştirmek iddiasıyla cemaat adı altında kurduğu terör yapılanmasıyla 15 Temmuz darbe girişimi ile düzenleyerek anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalıştı.
21 Mart 1999'da; sağlık problemlerini sebep gösteren Gülen, Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçtı. O tarihten bu yana Pensilvanya eyaletinde kaçak olarak yaşadı.

ABD'DEN İADESİ İSTENDİ ANCAK VERİLMEDİ
17-25 Aralık 2013 tarihlerinde, sahte belgelerle hükümeti düşürmeye yönelik bir darbe girişimi gerçekleştirildi.

Bu operasyonların arkasında Gülen’in olduğu anlaşılmasının üzerine, FETÖ 40 liderinin ABD’den her seviyede iadesi talep edildi. Fakat ABD bu konuda çekimser davranarak Gülen’i himayesi altında tutmaya devam etti.

15 Temmuz 2016 gelindiğinde ise FETÖ, Türkiye’de askeriye içinde gizlenen militanlarına emir vererek, devleti ele geçirmeye çalıştı ve birçok insanın ölmesine sebep oldu.

Bu kalkışmanın ardından Türkiye FETÖ iade talebini bir kez daha tekrarladı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise Gülen’in iadesi ile ilgili Türkiye’nin kanıt sunması gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine, Adalet Bakanlığı’nca hazırlanmış “suçun işlenişe ilişkin olgular” başlığı altındaki dosya, ABD adli makamlarına gönderildi.

Ancak iade bir türlü gerçekleşmedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.